Peräpohjolan Keskusta

Click here to edit subtitle

Uutiset ja kannanotot

Keskustan Peräpohjolan piiri: Kemi-Tornion lentoasemaa ei saa sulkea

Posted on May 17, 2020 at 11:15 AM

Finnair on ilmoittanut, että koronapandemian vuoksi kotimaan lentoyhteyksiä tullaan supistamaan rajusti koko loppuvuoden ajan. Tämä tarkoittaa, että Kemi-Tornion lentokentälle ei lennettäisi kertaakaan tänä vuonna. Mahdollista olisi, ettei Finnair aloittaisi lentoja enää ollenkaan, vaan kenttä suljettaisiin lopullisesti.

 

–Tilanne on kestämätön Meri-Lapin teollisuuden ja matkailun kannalta ja absurdi, kun huomioon otetaan valtion mahdollisesti antama 700 miljoonan euron tuki Finnairille, toteaa piirin puheenjohtaja Tanja Joona.

 

Keskustan Peräpohjolan piiri odottaa Finnairilta valtionyhtiönä vahvaa yhteiskuntavastuuta ja edellyttää, että valtion tuen ehdoksi asetetaan kotimaan lentoreittien säilyminen. Pahin tilanne on juuri Kemi-Torniossa, jonne myös VR on heikentänyt yhteyksiään hiljattain.

 

Samalla piiri huomauttaa, että nyt koronakriisin suljettua kentät, olisi Finavialla tuhannen taalan paikka investoida niiden remontoimiseen. Muun muassa Enontekiön kiitorata tulisi uusia, Kemissä voitaisiin puolestaan parantaa olemassa olevia toimintaedellytyksiä. Finavia on kokonaan valtion omistama yhtiö ja lentokenttiä voidaan verrata liikennepaikkoina teihin ja rautateihin.

 

–Suomen nousu koronasta lähtee pääosin vientiyritysten menestymisestä ja toimiva lentoliikenne on paras tuki tälle. Yhden euron investointi lentoliikenteeseen tuo talouteen neljä euroa takaisin, Joona huomauttaa.

 

Lisätietoja: Puheenjohtaja Tanja Joona, p. 050 345 2944

 

Categories: None