Peräpohjolan Keskusta

Click here to edit subtitle

Uutiset ja kannanotot

Peräpohjolan Keskustan uutiset ja kannanotot.

view:  full / summary

Piirin kannanotto: Alueiden erot otettava huomioon valtiovallan päätöksenteossa

Posted by Kai Puro on February 14, 2020 at 9:50 AM

Aluepolitiikan tavoitteena on edistää talouskasvua ja työllisyyttä sekä parantaa kansalaisten elämänlaatua alue- ja kuntatasolle suunnattujen strategisten investointien avulla. On selvää, että väestön ikääntyminen haastaa kuntien taloutta, mutta elinvoimaisuutta löytyy myös väestöä menettävillä alueilla. Valtion on helpotettava kuntien tilannetta. Sote-uudistus on tehtävä, jotta ...

Read Full Post »

Sote-uudistus vaatii yhdessä tekemistä

Posted by Kai Puro on February 3, 2020 at 5:55 PM

Kannanotto 1.2.2020

 

SOTE-UUDISTUS VAATII YHDESSÄ TEKEMISTÄ

 

Hallitusohjelmassa sovittujen sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamista koskevissa linjauksissa tulee edetä olemassa olevien suunnitelmien mukaan. Sote-palvelut on oltava kaikkien saatavilla yhdenvertaisesti postinumerosta tai lompsan paksuudesta riippumatta, Keskustan Lapin ja Peräpohjolan piirien yhteisessä kannanotossa todetaan.

 

Keskustan piirit mu...

Read Full Post »

Piirikokouksen valinnat 9.11.2019

Posted by Kai Puro on November 11, 2019 at 7:35 AM

Peräpohjolan piiri piti syyskokouksensa lauantaina 9.11.2019 Keminmaan seurakuntakeskuksessa. Kokous teki seuraavia henkilövalintoja vuodelle 2020:


Piirin puheenjohtajana jatkaa Tanja Joona Ylitorniolta. Varapuheenjohtajiksi valittiin Olli Rainio Torniosta sekä Mikko Lampela Keminmaasta.


Muut jäsenet ja heidän varajäsenensä:

Enontekiö: Leena Palojärvi, varalla Kalevi Keskitalo

Muonio: Kosti Hietala, varalla Ulla-Ma...

Read Full Post »

Peräpohjolan Keskusta: kannanotto: infra turvaa investoinnit

Posted by Kai Puro on November 11, 2019 at 7:35 AM

Meri-Lappi on identifioitunut vahvana teollisuuskeskittymänä, jolla on valtava merkitys Suomen BKT:hen. Alueella on merkittävä vaikutus Suomen vientiteollisuudelle sillä miltei kaikki tehtaiden lopputuotteet päätyvät vientiin Suomen rajojen ulkopuolelle. Meri-Lappiin on suunnitteilla merkittäviä investointeja mm. Kemin uusi sellutehdas, joka olisi yli kaksi kertaa nykyisen tehtaan kokoinen ja samaa luokkaa kuin vuonna 2017 valmistunut Ä&#...

Read Full Post »

Tanja Joonan puhe 9.11.2019

Posted by Kai Puro on November 11, 2019 at 7:30 AM

Arvoisa piirikokousväki,

 

Lämpimästi tervetuloa, piirin syyskokoukseen tänne Keminmaalle. Puheeni aluksi ajattelin katsella mennyttä vuotta vähän taaksepäin ja sitten sanoa muutaman sanan ajankohtaisista asioista.

 

Olen toiminut nyt reilut 10 kk piirin puheenjohtajana ja täytyy myöntää, että ne ovat olleet varsin vaiherikkaita kuukausia. Piirimme on laaja, pitkänmallinen, Simon ja Enontek...

Read Full Post »

Tanja Joona: valtion 2020 talousarvioesityksestä

Posted by Kai Puro on September 19, 2019 at 7:30 AM

Hallituksen talousarvioesitys vuodelle 2020 rakentaa sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävää yhteiskuntaa sekä lisää osaamista ja osallisuutta koko Suomessa. Talousarvioesitys sisältää Keskustan tavoitteiden mukaisesti merkittäviä tulevaisuusinvestointeja koulutukseen, työllisyyteen ja kasvuun, suomalaisten hyvinvointiin ja turvallisuuteen sekä luonnonsuojeluun ja ilmastonmuutoksen.


Hallitus inv...

Read Full Post »

Kai Puron kirje jäsenille

Posted by Kai Puro on September 12, 2019 at 4:50 AM

Hyvä Keskustan jäsen!


Jäsenyys ja jäsenmaksu on tärkeää vaikuttamista. Olemalla jäsenemme ja maksamalla vuosittaista jäsenmaksua tuet toimintaamme ja varmistat, että Peräpohjolan ääni kuuluu, eikä sitä sivuuteta. Edustajamäärät puoluekokouksessa ja piirikokouksessa riippuvat jäsenmaksujen määrästä. Maksamalla jäsenmaksun saat myös kaikki puoluee...

Read Full Post »

Tanja Joonan kirje jäsenille

Posted by Kai Puro on September 12, 2019 at 3:50 AM

Hyvä Keskustan jäsen, tervehdys Peräpohjolasta!


Keskustan Peräpohjolan piiri koki lauantaina 7.9.2019 ennennäkemättömän ilon ja riemun, kun torniolainen elinkeinoministerimme Katri Kulmuni valittiin ylimääräisessä puoluekokouksessa puolueen uudeksi puheenjohtajaksi! Saavutus on kertakaikkisen hieno, olemme kaikki ylpeitä Katrista!


Kokouksessa meitä peräpohjalai...

Read Full Post »

Peräpohjolan Keskusta: Katri Kulmuni Keskustan puheenjohtajaksi

Posted by Kai Puro on July 1, 2019 at 3:15 AM

Peräpohjolan Keskustan piirihallitus esittää virallisesti YTM, elinkeinoministeri Katri Kulmunin valintaa Keskustan puheenjohtajaksi. Keskusta valitsee puolueelle uuden puheenjohtajan la 7.9.2019 järjestettävässä ylimääräisessä puoluekokouksessa Kouvolassa. Olemme tästä päätöksestä innoissamme ja ylpeitä siitä, että meillä on täältä Lapista oma ehdokas tehtävää...

Read Full Post »

Puheenjohtaja Tanja Joonan vappupuhe

Posted by Kai Puro on May 1, 2019 at 3:35 AM

Arvoisa vappuväki,


Olisi ollut mukava näin puheen aluksi todeta, että ilma on kuin morsian, niin kuin se vappuna usein ruukaa olla. Tämänpäiväinen sää kuvastaa kuitenkin ehkä enemmän sitä viime viikkojen tunnetta, joka eduskuntavaalien jälkeen monessa keskustalaisessa kodissa on ollut.


Hyvät kuulijat,


kansanvalta on taas puhunut. Suomi on saanut historiallisen vaalitulok...

Read Full Post »

Tanja Joona ja Sauli Martimo ehdolle Keskustan Peräpohjolan piirin puheenjohtajaksi

Posted by Kai Puro on October 31, 2018 at 3:40 AM

Ylitorniolainen tutkija, apulaisprofessori Tanja Joona ja simolainen yrittäjä Sauli Martimo pyrkivät Keskustan Peräpohjolan piirin puheenjohtajaksi la 10.11. klo 11 Ylitorniolla pidettävässä piirin syyskokouksessa. Piiri valitsee uuden puheenjohtajan nykyisen puheenjohtaja Pekka Pelttarin luopuessa tehtävästään vuoden päätteeksi.


Tanja Joona toimii tällä hetkellä mm. Keskustan piirihallituksen ja...

Read Full Post »

Vanhanen toisi vakautta ja yhtenäisyyttä

Posted by Kai Puro on January 22, 2018 at 2:40 AM

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen vaalipäivä 28.1.2018 lähenee. Jotkut antavat ymmärtää, että vaalit on jo ratkaistu. Yhtään ääntä ei ole kuitenkaan vielä annettu. Ennen vaalipäivän iltaa mikään ei ole itsestään selvää.


Maailma on paljon turvattomampi kuin kuusi vuotta sitten. Nyt jos koskaan tarvitsemme presidentin, joka näkemyksellään, osaami...

Read Full Post »

Peräpohjolan Keskusta: Talouden vahvistuminen lisää hyvinvointia

Posted by Kai Puro on October 7, 2017 at 3:40 AM

Keskustan Peräpohjolan piirin syyskokous tukee Sipilän työtä pääministerinä ja Keskustan puheenjohtajana.


Pääministeri Juha Sipilän johdolla hallitus on saanut Suomen nousuun. Kilpailukyky, työllisyys ja hyvinvointi vahvistuvat vuosikymmenen taantuman jälkeen. Suomen kuntoon laittaminen keskustavetoisen hallitusohjelman toimenpitein etenee.


Presidentinvaalit ovat tärkeä osa kansanvaltaa....

Read Full Post »

Peräpohjolan piiri: Tuulivoimaloille voimalaitosvero, Kemin satamaväylä syvennettävä

Posted by Kai Puro on May 21, 2017 at 3:45 AM

KESKUSTAN PERÄPOHJOLAN PIIRI RY

Piirikokouksen kannanotot 21.5.2017


Tuulivoimaloiden verotus muiden voimalaitosten tasolle


Hallitus on ilmasto- ja energiastrategiassaan linjannut tuulivoimalla tuotetulle sähkölle kuuden terawattitunnin tavoitteen vuoteen 2020 mennessä. Tämä edellyttää tuulivoimalaitosten kapasiteetin nostamista n. 2500 megawattiin. Tällä hetkellä Suomeen ollaan suunnittelem...

Read Full Post »

Keskustan Peräpohjolan piirikokouksen kannanotto

Posted by Kai Puro on November 7, 2016 at 2:45 AM

Keskustan Peräpohjolan piirikokouksen kannanotto


Keskustan Peräpohjolan piiri nosti esille kuntien elinvoiman ja yritysten toimintaedellytysten parantamisen. Toimiva lento-, juna- ja maantieliikenne on tärkeää pitkien etäisyyksien Lapille. Erityisen huolissaan piirikokousväki oli ammatillisen koulutuksen kohtalosta Lapissa. Kokous linjasi omat tärkeimmät viestinsä välitettäväksi Keskustan johdolle ja eduskuntaa...

Read Full Post »

Keskustan Peräpohjolan piirin kannanotto piirikokouksessa 7.11.2015

Posted by Kai Puro on November 7, 2015 at 2:45 PM

Keskustan Peräpohjolan piiri pitää tärkeänä, että Lapin itsehallintoalueen kehittämistyössä hyödynnetään kahden maakuntakeskuksen, seutukuntien ja alueiden yhteistyötä. Kehittämisen keskiössä pitää huomioida lappilainen ihminen, palveluiden saavutettavuus sekä elinkeino- ja työelämän tarpeet.


Piiri näkee, että logistiikka-, liikenne- ja tietoliike...

Read Full Post »

Keskustan Peräpohjolan piiri: VT21 ja E8 Simo- Oulu väli kunnostettava

Posted by Kai Puro on November 15, 2014 at 2:45 AM

Keskustan Peräpohjolan piiri vaatii valtatie 21:n sekä Simo-Oulu välin kunnostamista. Tornionlaakson läpi halkova tieosuus VT 21 on lähes 500 kilometriä pitkä eikä sen laajempaa kunnostamista ole useista lupauksista huolimatta toteutettu. Simo-Oulu välin kunnostaminen edesauttaisi Kemi-Tornio alueen vientiteollisuuden toimintaedellytyksiä. Simo-Oulu väli tarkoittaa noin 100 milj. € investointia ja Palojoensuu – Kilpisjärv...

Read Full Post »

Piirihallitus: Katri Kulmuni varapuheenjohtajaksi!

Posted by Kai Puro on May 16, 2014 at 3:50 AM

Keskustan Peräpohjolan piirin hallitus tukee Katri Kulmunin valintaa puolueen varapuheenjohtajaksi. Peräpohjolasta on pitkän tauon jälkeen tarjolla puoluejohtoon henkilö, joka on monipuolisesti kielitaitoinen aatepoliitikko.

Nuoresta iästä huolimatta Katri Kulmunilla on laaja kokemus sekä puolueen järjestötoiminnasta että vaikuttamisesta luottamushenkilönä kunta- ja maakuntapolitiikassa.

Aktiivisena kirjoittajana Kul...

Read Full Post »

Piirikokous: Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun aloituspaikkojen leikkaukset perusteettomia

Posted by Kai Puro on May 11, 2012 at 3:50 AM

Opetusministeriö päätti vuodelle 2013 leikata 140 aloituspaikkaa Kemi-Tornion ammattikorkeakoulusta. Määrä on kohtuullistamisesta huolimatta järkyttävän suuri ja vaarantaa kulttuurin opetuksen ja kaventaa merkittävästi tekniikan ja liiketalouden opiskelumahdollisuuksia.


Samaa leikkauslinjaa emme hyväksy Lapin toisen asteen ammatilliseen koulutukseenkaan. Peruskoulun jälkeinen koulutus on nuorten tärkein ...

Read Full Post »

Keskustan Peräpohjolan piiri kantaa huolta sosiaali- ja terveyspalvelujen rahoituksesta tulevaisuudessa

Posted by Kai Puro on May 11, 2012 at 3:50 AM

Kansalaisilla on oikeus julkisen vallan järjestämiin sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin. Laki edellyttää terveyspalveluissa asiakaslähtöisyyttä, valinnanvapauden edistämistä ja palveluiden tasavertaista saatavuutta. Palvelujen saamisen esteenä ei saa olla kansalaisen maksukyky tai asuinpaikka.


Vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä tulee olla julkisella vallalla.


Keskusta...

Read Full Post »

Rss_feed